Stepinčevo i Stepinčeva nedjelja u Dugoj Resi

Stepinčevo i Stepinčeva nedjelja u Dugoj Resi U Župi bl. Alojzija Stepinca u Dugoj Resi svečanom svetom misom proslavljen je u petak 10. veljače blagdan Alojzija Stepinca, zaštitnika župe.

Za blagdan Stepinčeva vjernici u Dugoj Resi pripremali su se pješačkim hodočašćem u Krašić 4. veljače, zatim trodnevnicom koju su predvodili fra Krunoslav Albert, župnik Župe Presvetog Trojstva iz Karlovca te fra Marino Kuzminski, župni vikar iste župe, koji je predvodio i središnje misno slavlje na sam blagdan.

Također, posljednji dan trodnevnice bio je ujedno i dan župnoga klečanja. Ponizno moleći zagovor zaštitnika župe, vjernici su kroz protekli tjedan molili i litanije bl. Stepincu nadajući se i vjerujući u njegovo skoro proglašenje svetim.
 
Stepinčeva nedjelja, 12. veljače, na poseban je način obilježena na svetoj misi u 10 sati koju pjesmom animira dječji zbor Zrakice Milosrdnog Isusa. Nakon mise su, zajedno sa svojom vjeroučiteljicom Mateom Neralić, izveli kratku predstavu o životu blaženog Alojzija Stepinca.

Scenski prikaz upotpunili su s nekoliko pjesma i oduševili velik broj vjernika koji su prisustvovali ovoj svetoj misi. Poručili su kako svi trebamo, poput našega blaženika, predati svoja srca Gospodinu te se uzdati u Njega.


Ivana Bosiljevac
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda


Ispiši stranicu