Predstava mladih „Alojzije Stepinac – život i djelo“ u sisačkoj katedrali

Predstava mladih „Alojzije Stepinac – život i djelo“ u sisačkoj katedrali
Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u Nedjelju Dobrog Pastira 17. travnja u 10 sati svečano misno slavlje u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku u zajedništvu s katedralnim župnikom preč. Markom Karačom.



Na početku pozdravljajući okupljene vjernike biskup je rekao kako je danas i Svjetski dan molitve za duhovna zvanja. „U današnjem Evanđelju slušamo o Isusu kao Dobrom Pastiru koji sve svoje ovce poznaje po imenu i svoj život daje za njih. Molimo i mi za naše pastire pape, biskupe, svećenike i đakone da budu poput Isusa Dobrog Pastira. Molimo i za nova duhovna zvanja za naše sjemeništarce, bogoslove, redovničke pripravnike i pripravnice. Neka Bog pozove mnoge da budu predvoditelji njegova Božjeg naroda, te da oni koji su se odazvali doista i žive to sveto poslanje“, rekao je biskup te dodao kako će se danas nakon mise kroz predstavu razmatrati uloga takvog jednog dobrog pastira bl. Alojzija Stepinca.



Nakon mise mladi više sisačkih župa predvođeni autoricom teksta vjeroučiteljicom Nikolinom Milatović, te predstojnicom Katehetskog ureda Sisačke biskupije s. Smiljom Čirko izveli su predstavu „Alojzije Stepinac – život i djelo“.



Predstava je nastala na inicijativu biskupa Košića, a kroz glavni motiv, Stepinčevo geslo „U tebe se, Gospodine, uzdam“, za cilj ima predstaviti uzoran život blaženika od dječje dobi, preko mladosti, svećeničkog života sve do smrti, te promovirati molitvu za proglašenje kardinala Stepinca svetim. (SV)
 


Ispiši stranicu