Praizveden oratorij u čast bl. Alojziju Stepincu

Praizveden oratorij u čast bl. Alojziju Stepincu U programu hodočašća Splitsko-makarske nadbiskupije na grob bl. Alojzija Stepinca u subotu 13. listopada 2018. godine praizveden je oratorij "Slobodan u istini - Blaženi Alojzije Stepinac". Oratorij za soliste, mješoviti zbor, orkestar i orgulje djelo je skladatelja maestra don Šime Marovića, kapelnika stolne crkve Sv. Dujma u Splitu, koji je ujedno i ravnao praizvedbom, dok tekst oratorija potpisuje don Ante Mateljan. 
 

Kao solisti nastupili su Marija Bubić-Jaman, sopran; Ana Ticl, sopran; Vinko Maroević, tenor i Goran Velić, tenor. Zborske dionice izveli su Mješoviti zbor Splitske katedrale i župe Gospe Fatimske - Split-Škrape, dok je na orguljama bio maestro don Ivan Urlić.
 

Oratorij se sastoji od prologa, tri središnja djela i epiloga, a prolazi Blaženikov život od biskupskog imenovanja preko njegovog poslanja obilježnog trpljenjem do svečane beatifikacije. 
 

Za ovu prigodu tiskan je vodič s cijelim tekstom Oratorija ukrašen ilustracijama bl. Alojzija Stepinca sa područja Splitsko-makarske nadbiskupije.
 

 


Ispiši stranicu