Mladi kipari Zagreba u čast Stepincu

Mladi kipari Zagreba u čast Stepincu
FOTOGALERIJA

„Stepinac u rukama mladih kipara“ projekt je koji se u organizaciji Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije i Mladih kipara Zagreba održao u subotu, 4. veljače 2017. godine.



U prizemlju Nadbiskupskog dvora u prostorima nekadašnjeg Caritasa, četvorica studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Adrian Marok, Luka Krešimir Stipić, Petar Ćujo i Ivan Nestić, tehnikom modeliranja u glini izradili su 2 biste (portreta) i 2 figure bl. Alojzija Stepinca.


 
Stepinčev portret je zahtjevan i sad tek shvaćam zašto nam je profesor iz srednje škole rekao da nisi kipar ako nisi radio Stepinca i Tuđmana – prenio je svoje dojmove Ivan Nestić, student 2. godine Akademije likovnih umjetnosti koji iz sebe ima već 10-ak radova.


 
Predstojnik Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije mons. Nedjeljko Pintarić otkrio je kome će figure i biste biti poklonjene. Jedna skulptura će biti poklonjena Misionarkama ljubavi u zagrebačkoj Jukićevoj ulici, jedna našem nestoru, najstarijem svećeniku Zagrebačke nadbiskupije preč. Vladislavu Tomasu, jedna bista ostat će na Nadbiskupskom duhovnom stolu, a kome će se pokloniti četvrta bista ili figure odlučit će se putem natječaja na Facebook stranici Zagrebačke nadbiskupije – kazao je mons. Pintarić.
 
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije


Ispiši stranicu