​Izložba i konferencija o humanitarnom djelovanju bl. Alojzija Stepinca u Europskom parlamentu u Bruxellesu (13. - 17. lipnja 2016.)


Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, u suradnji s Uredom za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije i Hrvatskim katoličkom sveučilištem, u Europskom će parlamentu u Bruxellesu predstaviti lik i djelo blaženog hrvatskog nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca.

Naime, od 13. do 17. lipnja u Europskom će parlamentu biti postavljena izložba kojom će se predstaviti blaženikov život koju će u utorak, 14. lipnja, uz zastupnicu Petir i pomoćnog zagrebačkog biskupa mons. Ivana Šaška, svečano otvoriti potpredsjednik Europskog parlamenta uvaženi zastupnik Antonio Tajani.

Dan kasnije, u srijedu, 15. lipnja, nakon sv. mise koju će predslaviti biskup sisački mons. Vlado Košić, održat će se konferencija na kojoj će o humanitarnom djelovanju bl. Alojzija Stepinca, uz zastupnicu Marijanu Petir i dr.sc. Željka Tanjića, govoriti dr. sc. Esther Gitman, mons. Juraj Batelja, dr. sc. Jure Krišto i dr. sc. Mario Kevo.


Ispiši stranicu