Devetnica i proslava Stepinčeva na Trnjanskoj Savici

Devetnica i proslava Stepinčeva na Trnjanskoj Savici

Župa bl. Alojzija Stepinca na zagrebačkoj Trnjanskoj Savici, u nedjelju, 2. listopada 2016., uoči godišnjice proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca, svečanim misnim slavljem u 11 sati, u svojoj višegodišnjoj 'privremenoj crkvi' - u predvorju Osnovne škole Jure Kaštelana, V. Ruždjaka 2A – proslavit će svoj župni blagdan. Misu će predvoditi preč. Alojzije Žlebečić, dugogodišnji župnik na Trnju, uz pratnju župnih zborova.

Proslavi prethodi devetodnevna duhovna priprava koja započinje u subotu, 24. rujna, hodočašćem u katedralu. U 17,30 sati župljani će, u novouređenoj Domitrovićevoj kuli, Kaptol 31, posjetiti izložbu „Stepinac: put svetosti“, koja je ove godine bila postavljena u Bruxellesu. Potom će u 18,30 sati sudjelovati u molitvi krunice, a u 19 sati na misi koju predvodi mons. Mijo Gorski. Nakon mise kod Stepinčeva groba molit će za njegovu kanonizaciju i za izgradnju Župne crkve.

Svakog dana priprave program započinje molitvom krunice u 18,15 sati, nakon krunice mole se litanije bl. Alojzija Stepinca, a u 19 sati je sveta misa.

U   ponedjeljak, 26. rujna, u 19 sati, u župnom Pastoralnom centru, Z. Rogoza 1 zajednica mladih „Duhovni kutak“ organizira i ove godine molitveno-glazbenu večer za mlade. Svetu misu i euharistijsko klanjanje predvodi preč. Marinko Miličević, kancelar Gospićko-senjske biskupije, duhovnik Zajednice Injigo i odgovorni za Svećenički marijanski pokret u Hrvatskoj.

U četvrtak, 29. rujna, nakon večernje mise, sve do 22 sata, vjernici će se zadržati u euharistijskom klanjanju, zahvaljujući Gospodinu za izdanu Lokacijsku dozvolu, za preko 10 tisuća potpisa i pisama podrške vjernika i štovatelja bl. Alojzija Stepinca te moleći da se Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja o ovoj lokacijskoj dozvoli očituje pozitivno kako bi što prije postala pravomoćna.

U subotu, 1. listopada, u 17,30 sati, u predvorju škole započinje pokorničko bogoslužje u kojem Crkva poziva vjernike da se vrate Ocu milosrđa, iskuse njegovu ljubav i radost te čine njegova djela. Vjernicima će za ispovijedanje biti na raspolaganju više svećenika. Kao i svake prve subote u mjesecu pod misom će župljani obnoviti posvetu Župe Bezgrešnom Srcu Marijinu.


U nedjelju, 2. listopada, središnje misno slavlje u školi, u 11 sati, uz pratnju župnih zborova, predvodit će dugogodišnji župnik Župe Krista Kralja na Trnju preč. Alojzije Žlebečić koji je sa župnikom Župe Svete obitelji Mihaelom Gjilasom inicirao osnivanje Stepinčeve Župe na Trnjanskoj Savici.

U ponedjeljak, 3. listopada, na Stepinčev blagdan, misa je također u 19 sati u Pastoralnom centru, a nakon mise vjernici će se u procesiji uputiti na mjesto izgradnje buduće Župne crkve u parku na Savici. Razmatrajući aktualne Blaženikove poruke, molit će za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca i za izgradnju Župne crkve. U molitvi će sudjelovati don Damir Stojić i p. Ike Mandurić, a glazbeni dio predvodit će grupa Božja pobjeda iz svetišta Svete Mati Slobode.

Pozivaju se svi štovatelji bl. Alojzija Stepinca, Trnjani i drugi Zagrepčani, vjernici i svi ljudi dobre volje, a osobito mladi, da se pridruže ovom slavlju i molitvi za izgradnju Župne crkve na Trnjanskoj Savici.

Marija Znika,
župna medijska suradnica


Ispiši stranicu