69. obljetnica mučeništva bl. Miroslava Bulešića


Lanišće, (IKA) - U Lanišću, mjestu pogibije bl. Miroslava Bulešića, program obilježavanja započet će svečanom Laniškom večernjom, u predvečerje obljetnice, u utorak, 23. kolovoza 2016. u 18 sati.

Na samu obljetnicu mučeništva, u srijedu, 24. kolovoza, svečano misno slavlje u laniškoj župnoj crkvi sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile, počet će u 10 sati, a predvodit će ga laniški župnik i dekan Buzetskog dekanata preč. Dalibor Pilekić.
U Svetvinčentu, blaženikovoj rodnoj župi, središnje biskupijsko obilježavanje obljetnice mučeništva bit će u srijedu, 24. kolovoza. Svečano koncelebrirano misno slavlje s početkom u 18 sati predvodit će vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, mons. Jure Bogdan, dosadašnji rimski postulator u kauzi za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića.

Župa Navještenja Marijina u Svetvinčentu organizira trodnevnu duhovnu pripravu uoči blagdana, od 21. do 23. kolovoza, koju će svakoga dana, s početkom u 19 sati predvoditi fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor u Samoboru. U crkvi bl. Miroslava Bulešića u Valbandonu, jedinoj crkvi posvećenoj blaženiku na području Porečke i Pulske biskupije, na blagdan bit će dva misna slavlja, misa poldanica u 11 sati, te večernja misa u 20.30 sati.


Ispiši stranicu