Osma godišnjica Stepinčeve oaze mira

Osma godišnjica Stepinčeve oaze mira

Udruga Stepinčeva oaza mira na 118. godišnjicu od rođenja bl. Alojzija Stepinca proslavila je u nedjelju 8. svibnja osmu godišnjicu svoga djelovanja. Svečano euharistijsko slavlje u novoj crkvi sv. Ivana Krstitelja predvodio je zaprešićki dekan preč. Ivan Frkonja.



Član udruge Mato Tunjić u ulaznoj procesiji nosio je zastavu s likom bl. Alojzija, a u prigodnoj molitvi vjernika tajnica udruge Antonija Lacić i Stipo Lučić u svojim su molbenicama molili da svi članovi ove civilne građanske udruge po uzoru na bl. Alojzija daju svoj nesebični doprinos na raznim područjima društvenog života: posebno da u karitativnom djelovanju budu još više osjetljivi za siromašne i bolesne.



Na kraju euharistijskog slavlja preč. Frkonja zahvalio se vodstvu udruge na čelu s predsjednikom udruge trajnim đakonom Ilijom Nikolićem. „Zahvaljujem vam i odajem priznanje za vaš veliki doprinos u svjedočenju Krista u ovim teškim vremenima a posebno što svoje projekte ostvarujete u zajedništvu sa župom sv. Petra ap. u Zaprešiću.“



Župnik Frkonja istaknuo je veliki trud svih članova što su kroz osam godina svoga djelovanja uprizorili sedam Živih jaslica i četiri Muke Kristove te darovali puno volonterskih sati za dobrobit bližnjih. Potpredsjednik Zlatko Mikllec i Jadranka Šandar u ime udruge darovali su župi sv. Petra ap. sliku s motivom zagrebačke katedrale. Prije završnog blagoslova članovi udruge s ostalim vjernicima izmolili su molitvu za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca. 


 

Ilija Nikolić
 
 


Ispiši stranicu