4. križni put za mlade: "S Karmela na Golotu"


Hrvatski Leskovac, (IKA) – U samostanu karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu nalazi se parkovni križni put koji je u tom dijelu grada posljednje četiri godine molitvena oaza u prirodi. Na prvu korizmenu nedjelju, 14. veljače, u 16 sati priređuje se karmelski križni put za mlade "S Karmela na Golgotu". Pobožnost predvodi povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivan Valentić.

Križni put sadržajno pripremaju sami mladi, nadahnuti geslom susreta mladih u Krakovu "Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe" (Mt 5,7).

Osim karmelskih zajednica mladih u Zagrebu (Vrhovec, Strmec, Hrvatski Leskovac, Remete) i podmladka Zajednice Karmelskih laika, u pripremi sudjeluju i druge zajednice mladih iz Zagreba: zbor Allegro iz župe sv. Ivan Nepomuk, FRAMA Siget, mladi iz Inicijative 40 dana za život, Dehonijanska mladež, SKAC zbor i mladi iz zajednice Srce Isusovo. Uz njih sudjeluju i mladi karmelski bogoslovi te sestre juniorke i novakinje karmelićanki BSI.

Sestre pozivaju sve mlade iz Zagreba i okolice da se pridruže u zajedničkom hodu za Isusom na Valentinovo.
Prije samog križnog puta bit će mogućnost osobne molitve u Kapelici uz pisanje vlastitih nakana za koje će se također moliti na Križnom putu. Zajednička nakana je molitva za Svjetski susret mladih u Krakovu te za sve zajednice mladih u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Za više informacija obratiti se na e-mail: s.marijadijanakbsi@gmail.com, ili u inbox facebook profila Mladi Karmela BSI.


Ispiši stranicu