Blaženi Alojzije Stepinac, Katehetske propovijedi (svezak II.)

Blaženi Alojzije Stepinac, Katehetske propovijedi (svezak II.)
Za vrijeme sužanjstva u rodnoj župi Krašić, od 5. prosinca 1951. do smrti 10. veljače 1960., zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac sastavio je svojevrsni katehetski ili vjeronaučni priručnik pod nazivom Katehetske propovijedi. U njima je na temelju Božje objave i crkvene predaje razradio kršćanski nauk i njegovu primjenu u slavljenju sakramenata i svakodnevnom kršćanskom životu.

Radi se o 140 propovijedi tematski podijeljenih u dvije knjige i četiri podnaslova. Prva knjiga sadrži 29 propovijedi o Bogu Ocu i 39 propovijedi o Isusu Kristu, njegovu životu na zemlji do početka javnog djelovanja, zatim o njemu kao odgojitelju i otkupitelju. U toj su knjizi još dvije propovijedi o plodovima Kristova otkupljenja.

Druga knjiga sadrži 13 propovijedi o milosti i sakramentima, 10 propovijedi o Kristu vladaru, vječnome životu i posljednjim stvarima čovjekovim te 19 propovijedi o naravi i djelovanju Crkve. Posljednjih 28 propovijedi dodatak je za pripremanje djece za sakramente ispovijedi, pričesti i potvrde. 


Ispiši stranicu