Alojzije kardinal Stepinac: Propovijedi o lurdskim ukazanjima

Alojzije kardinal Stepinac: Propovijedi o lurdskim ukazanjima
Knjiga sadrži propovijedi koje je sastavio i izgovorio godine 1958. blaženi Alojzije Stepinac o 100. obljetnici ukazanja Majke Božje u Lurdu te propovijedi koje je on izgovorio u Trodnevnici za početak stogodišnjeg jubileja 1958., propovijed na završetku te jubilarne godine te propovijed na temu IV. lurdskog ukazanja, koje je pripremio za blagdan Majke Božje kroz godinu.

Rijetko se koji teolog ili propovjednik u Hrvata na tako jasan, navjestiteljski i apologetski način kao Alojzije Stepinac suočio s  bezboštvom kojim je zaiskrila Francuska revolucija (1789.) i raskrinkao ga. To je bezboštvo u susljednim stoljećima, služeći se racionalizmom i komunizmom, uznastojalo poljuljati Kristove učenike u pravoj vjeri i zajedništvu u Katoličkoj Crkvi.

Stoga, ova knjižica i danas može poslužiti boljem upoznavanju kršćanske vjere, dubljem proživljavanju katoličkih istina te omogućiti čitatelju zakoračaj u Božju blizinu, u kojoj je naš Blaženik  jačao svoj duh u vjernosti Isusu Kristu, djetinjoj pobožnosti Majci Božjoj i sinovskoj ljubavi prema Crkvi.
Iz predgovora II. izdanju dr. Jurja Batelje, postulatora


Ispiši stranicu